L’ESTRELLA

ECO agricultor Actualizado: 18 febrero 2014
L’Estrella
  • 5.00 / 5 5
1 voto
Dirección Sant Bonaventura, 16
Localidad Mataró
Provincia BARCELONA

L’Estrella va començar el seu camí la tardor del 2001 amb trobades al Local social el Musaik. Aquestes trobades s’havien donat a conèixer a través d’un cartell que es va posar a la parada de Feixa Verda de la plaça gran de Mataró.

Així es va anar estructurant i organitzant el projecte de col∙lectivització del consum de productes ecològics. La cooperativa ha nascut de la nostra intenció de respectar el nostre entorn i la nostra salut consumint productes ecològics i fomentar el consum del comerç just i responsable.

El nostre projecte es basa en 5 eixos:

• Compra col∙lectiva: Comprem només productes ecològics i establim uns criteris de compra per garantir la subsistència dels proveïdors, nosaltres mateixos i procurar una societat més justa.

• Difusió de l’opció de consum de productes ecològics

• Coordinació amb d’altres grups: Actualment estem en contacte amb tots els grups de consum que coneixem del Maresme, i formem part d’Ecoconsum, la coordinadora catalana d’organitzacions de consumidors de productes ecològics.

• Activitat política: Creació i adhesió a activitats i campanyes vinculades al consum ecològic o projectes afins a nosaltres en particular.

• Treball compartit: Sense la participació responsable de totes i cadascuna de les persones aquest projecte es inviable. Apliquem el terme “família” a cada subgrup de gent que compren a l’Estrella, que solen ser famílies reals; cada família ha de fer­-se responsable de la tasques que li pertoqui. En cas de no poder puntualment realitzar­la haurà de buscar una substitució, i només deixar en casos extrems aquesta responsabilitat a la resta del grup.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *