COOPERATIVA CANDELA

ECO agricultor Actualizado: 14 diciembre 2012
Cooperativa Candela
  • 5.00 / 5 5
1 voto
Dirección St. Gaietà, 73
Localidad Terrassa
Provincia BARCELONA

 

Què és la Cooperativa?

 

La Cooperativa neix l’any 2001 com una cooperativa de consum responsable i agroecològic dins de l’Ateneu Candela.

Per cooperativa de consum entenem un grup de persones que s’uneixen per dur a terme un consum crític, compromès i coherent amb un conjunt de criteris de compra acordats per tot@s així com per crear un projecte transformador que reflexioni i trenqui les lògiques de producció-distribució-consum de l’actual sistema econòmic i social.

A les nostres ciutats s’ha passat a viure totalment d’esquenes al món rural i a la terra. Un altre dels objectius importants és també doncs reestablir una nova mirada cap al camp, treballant en el consum local, fent possible una alternativa real i digna al món rural.

Per això, apostem per una relació directa amb el productors, trencant amb els intermediaris, i alhora intentant recolzar iniciatives que realitzin projectes amb criteris socials i ambientals.

En l’actualitat formen la cooperativa unes 30 unitats de consum que de forma autogestionada tenim accés a una amplíssima gama de productes procedents de la producció agroecològica, molts dels quals d’explotacions properes o d’indústries alimentàries també de l’entorn, i també procedents de producció artesanal i/o de comerç just.

La cooperativa també organitza activitats adreçades tant als seus membres -conferències, presentacions, sortides per visitar proveïdors- com a la ciutadania per a la difusió del nostre model de consum responsable així com de qualsevol temàtica que s’hi pugui relacionar.

Quina és l’organització de la coope?

Pel que fa a l’organització de la cooperativa, és entre tot@s que assumim les feines del projecte, des de l’economia a la tria de productes i productors, fins a les tasques més quotidianes.

L’òrgan de decisió de la cooperativa és l’Assemblea, que es reuneix de forma bimensual en dissabte a les 10.30h del matí. 

Per altra banda, per gestionar el dia a dia de la cooperativa hi ha la junta i les comissions que s’encarreguen de tasques específiques. Actualment funcionen 3 comissions:  gestió, proveïdors, i comunicació i dinamització.  Les comissions de treball s’autoorganizten i no tenen data de reunió fixa.

Cada setmana es fan comandes que es recullen dimecres. Totes les unitats de consum poden participar en la preparació de les cistelles. Aquesta participació és voluntària, però resulta molt interessant sobretot pels nous membres de la cooperativa ja que així es poden familiaritzar amb aquesta tasca, entrar en contacte amb altres membres de l’entitat o amb els proveïdors.

Com es fa la comanda?

Es disposa d’un aplicatiu informàtic que permet realitzar pràcticament tota la gestió de les comandes. La comanda es realitza setmanalment a través d’aquest aplicatiu . Aíxí doncs, cada família disposa d’un nom d’usuari i un password per tal d’entrar a l’aplicatiu i poder realitzar la comanda per la següent setmana.

Un cop recollida la comanda el dimecres següent següent es comprova que tots els productes demanats estiguin a la nostra cistella i s’aprova la factura per tal que es realitzi el cobrament.

El pagament es realitza mitjançant el sistema de moneder també mitjançant l’aplicatiu. Periòdicament farem ingressos al compte corrent de la cooperativa. Un cop hem acceptat la factura s’anirà restant del total d’ingrés inicial que haguem fet.

L’enllaç per fer la comanda informàtica de la cooperativa, consultar el moneder, diferents informacions sobre la comanda, el calendari d’activitats, etc. és:

https://www.communia.info/coope/

Drets i deures de les unitats familiars de la cooperativa

Els Deures són: una quota inicial reemborsable -65€ (individual) o 80€ (familiar)- i una quota mensual de 9/10€ (individual/familiar).

Els Drets són: adquisició de la cistella setmanal, la participació i decisió a l’assemblea i en les comissions, estar informat de tots els moviments i activitats de la cooperativa.

Publicar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

  • Responsable: LBM
  • Finalidad: Moderar comentarios y responder a consultas.
  • Legitimación: Consentimiento.
  • Destinatarios: No se comunicarán los datos a terceros.
  • Derechos: Acceso, rectificación, oposición, cancelación, portabilidad y no limitación del tratamiento y derecho al olvido.
  • Información adicional: Consulta nuestra Política de privacidad.