ECOTECA

ECO agricultor Actualizado: 17 febrero 2014
Ecoteca
  • 5.00 / 5 5
1 voto
Dirección Nou, 42
Localidad Llinars Del Vallès
Provincia BARCELONA

1_Qui som?

Som un grup de consumidors de productes ecològics i de proximitat que ens agrupem per a fer les nostres compres de manera conjunta si és possible directament al productor.

2_Que fem?

Per criteris de producció ecològica, proximitat, projecte social… hem escollit un pagès a qui comprem la nostra verdura i fruita. Cada setmana li encarreguem els productes que volem d’un llistat de productes de temporada que ell produeix. En ocasions també ens ofereix productes que ell no te però que produeixen altres pagesos ecològics de confiança. Ell ens ho porta i nosaltres ens organitzem per repartir-ho i fer el pagament. També comprem conjuntament altres productes com oli, farina, carn, pasta, arròs… Cada cop més el nostre cistell de la compra s’omple de productes sans, gustosos i que beneficien directament al pagès i al territori.

3_On som?

Som a Llinars del Vallès, al C/ Nou, 42, baixos, i ens reunim els divendres a partir de les 18:30 h.

4_Com ens organitzem?

Per fer la compra bàsica: cada dimecres compartim un full de càlcul per internet on consten els productes que ens ofereix el pagès amb els preus actualitzats. Cada unitat de compra (família, persona soltera….) demana al full els productes i les quantitats que desitja i li fem arribar al pagès o a la persona responsable del producte. Aquesta comanda ens arriba el divendres de la següent setmana (si, cal fer la comanda amb una certa previsió, però un s’acostuma). Aleshores un parell de nosaltres (és una funció rotatòria) distribueix els productes a les diferents unitats de consum segons comanda i fa els cobraments corresponents (a aquesta feina l’anomenem fer de cistellaire). El pagès cobrarà la setmana següent, quan ens porti la següent comanda.

Per comprar altres productes: Escollim productors per criteris de sostenibilitat i un responsable de cada productor es posa en contacte amb ell per actualitzar productes i preus. Amb una periodicitat establerta entre tots, es recullen les peticions mitjançant un full de càlcul i es fa la comanda.

Per fer funcionar el grup: ens distribuïm per comissions, així els encarregats de la compra de productes formen la comissió de compres i cistellaires, hi ha també la comissió de local i neteja, d’informàtica, d’externes, economia… Cadascú a més de fer un cop al més (o mes i mig) de cistellaire, cal que formi part d’una de les comissions on tindrà una tasca a realitzar.

Per prendre decisions: Estem legalment constituïts com a associació sense ànim de lucre i fem assemblees trimestral on l’opinió de tothom és important i on es prenen les decisions de manera democràtica, cercant sempre el consens.

 

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *